RSS Feed

Tret de sortida al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Baix Penedès,

El Col.lectiu d'Aturats formará part de totes les comisions que s'estableixin.

El pla estratègic està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu (60%) i la resta ho aporten entre els consell i els ajuntament de la comarca (40%).

Ahir es va presentar el l Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Baix Penedès 2017-2022 a la sala polivalent de L’escola de Música Pau Casals del Vendrell. Amb la diagnosi per definir les principals problemàtiques de la comarca, s’ha analitzat que la a grans trets els principals problemes són que falten moltes infraestructures, telecomunicacions i la formació de les persones que viuen a la comarca per poder accedir a llocs de treball.

El finançament per a poder dur terme aquest pla estratègic prové un 60% del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i la resta ho aporten entre els consell i els ajuntament de la comarca. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ha volgut destacar que “aquesta és una gran acció que vincula tota la comarca, impulsada des del Consell Comarcal, però amb la necessària implicació dels agents privats que hi donen suport”. Serramià també ha concretat que “cal incidir amb l'FP dual com a mesura per 'incrementar personal qualificat que poden requerir empreses que s'instal·lin a la comarca”.

Per organitzar el Pla Estratègic es crearán unes comissions de treball, dividides en: territori, formació i ocupació, empresa i indústria, turisme i comerç. Aquestes comissions es reuniran dos cops al llarg del

primer semestre del 2017 (concretament els dies 3 d'abril i 15 de maig), i conjuntament en una reunió plenària al final del procés. El resultat final serà una llista d'actuacions dels agents que hi podrien participar en la seva implementació. Finalment, la presentació definitiva del Pla Estratègic està previst per la primera quinzena de juliol d'aquest 2017.

Fruit del treball a través del Consell d'Alcaldes, la dinàmica que s'ha realitzat fins ara ha apuntat les principals línies de treball en matèria de desenvolupament sòcioeconòmic de la comarca. En concret, el document final apunta vuit línies de treball pels propers anys: gestió del territori i preservació del paisatge, millora de la competitivitat dels polígons industrials i infraestructures, racionalització de la mobilitat, desestacionalització de l'activitat econòmica, ocupació i cohesió social, impuls a la formació, projecció exterior de la comarca i atracció d'inversions, i governança i identitat.

La consellera d'Ocupació, Promoció Econòmica i Turisme del CCBP, Ma Jesús Sequera, també ha explicat que l'important ara “és donar resposta als problemes, sobretot reduint l'atur, consolidant empreses establertes i les noves que vulguin implantar-se”. Per altra banda, Jaume Amill, representant d'Aleph, l'empresa executora del Pla, l'ha definit com “una excel·lent oportunitat per la participació, amb l'objectiu que les mesures que en surtin no només les lideri el Consell, sinó també el sector privat”.

Les entitats locals que donen suport al Pla de Desenvolupament són els 14 ajuntaments del Baix Penedès, el Consorci de Promoció Turística del Penedès, així com una vintena d'entitats públiques i privades, com la URV, la Fundació Santa Teresa, el CIT i CEOLPE, entre altres.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
No hay tags aún.
Follow Us

© 2023 by Man vs. Nature. Proudly created with Wix.com