L'Ajuntament del Vendrell ha atorgat al Col·lectiu d'Aturats del Baix Penedès una llicència per a l'ocupació i ús temporal d'una parcel·la municipal situada al Fondo del Mata, per desenvolupar-hi una activitat agrària. En concret, serà un hort on es conrearà amb criteris ecològics i l'explotació del qual, en un inici, serà per a l'autoconsum de les persones que el treballin. En un futur, hi ha el projecte de poder comercialitzar els productes a través d'una cooperativa.

 

 

Es preveu donar ocupació a unes deu persones de forma fixa, que, en el període inicial, desenvoluparien l'activitat a través del Col·lectiu d'Aturats del Baix Penedès i, posteriorment, s'hauran de fer socis cooperativistes. El representant del col·lectiu, Francesc Piñol, ha dit que "es tracta d'un projecte més ambiciós, ja que, a part de produir per a l'autoconsum i per comercialitzar, també es preveu desenvolupar una aula de natura oberta a la ciutadania i a les escoles, per donar a conèixer els treballs agrícoles i els productes que s'hi fan". Francesc Piñol també ha agraït a l'Ajuntament del Vendrell l'actitud proactiva davant de la problemàtica de l'atur.

 

 

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martinez, ha destacat el fet d'haver pogut donar resposta a una demanda d'un col·lectiu d'aturats molt actiu que inicia un projecte d'ocupació i afegeix que "esperem poder desenvolupar noves experiències per reduir la taxa d'atur del municipi i de la comarca". El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jaume Piñol, ha explicat que "en el Fondo del Mata ja hi ha una trentena d'horts que els treballen persones jubilades i, ara, s'obre un espai més per donar resposta a aquesta demanda del Col·lectiu d'Aturats del Baix Penedès per donar ocupació a persones que es troben a l'atur".

 

 

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha posat de relleu que "aquesta llicència d'ocupació i ús temporal d'un hort al Fondo del Mata és una acció més de l'Ajuntament per col·laborar amb el Col·lectiu d'Aturats del Baix Penedès, per mirar de trobar sortides a la situació que viuen moltes persones que es troben a l'atur". L'alcalde també ha valorat l'autoorganització d'un grup de persones aturades que "es mouen per iniciar projectes, com aquest de l'hort del Fondo del Mata, per trobar una ocupació".

 

 

 

 

 

Els Horts Urbans.

 

Fondo del Mata

 

 

 

 

 

© 2023 by Man vs. Nature. Proudly created with Wix.com